Bel me terug

Ja, ik wil hier meer over weten!

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

Wonen in Amsterdam

Een huis kopen in Amsterdam – 020

Wanneer je kiest voor het kopen van een woning in Amsterdam zijn er veel aspecten die overwogen kunnen worden. Kies je voor een wijk die iets verder van het centrum ligt, met (speel)ruimte en groen, of liever voor een woning in het midden van de stad?

Wonen in hartje centrum

Een groot voordeel van het wonen in het centrum van Amsterdam is dat je overal snel en gemakkelijk komt. Je zit vlakbij het station en winkelgelegenheden, en de tram brengt je snel naar andere plekken in het centrum. De historisch oude grachtenpanden in het centrum bieden je een prachtig uitzicht, beschikken over hoge plafonds en veel licht door de hoge ramen.

Nadelen:

In het centrum van Amsterdam hebben de meeste huizen geen tuin, of slechts een hele kleine. Daarnaast is het altijd druk in het centrum en betaal je relatief veel geld voor een woning. Er moet in het centrum altijd parkeergeld worden betaald, waardoor het voor je bezoekers niet aantrekkelijk is je met de auto te bezoeken.

Wonen in Bos en Lommer

Wanneer je woont in Bos en Lommer woon je in het midden van Amsterdam, hoewel je ook zo bij de A10 bent. Schiphol is met een kwartiertje te bereiken en binnen tien minuten fietsen ben je op de Dam. In Bos en Lommer liggen onder andere het Erasmuspark en het Theatercafé Mozaïek.

Wonen in De Baarsjes

De Baarsjes wordt steeds populairder. Er worden woningen gerenoveerd, het winkelaanbod wordt steeds groter en de bewoners van dit deel van Amsterdam worden steeds jonger. Niet gek ook dat deze plek zo populair is: het Rembrandpark en Voldelpark liggen om de hoek, en met de fiets ben je zo in hartje Amsterdam.

Wonen in Geuzenveld

Wanneer je net buiten de ring wilt wonen in een ruim en groen gebied, is Geuzenveld de ideale plek. Hier zijn de huizen net wat groter en is parkeren geen probleem. Er zijn diverse sportparken en verenigingen. Haarlem is vanaf hier snel te bereiken, en via Station Sloterdijk ben je zo in het centrum van Amsterdam.

Wonen in Noord

Noord is het groenste en grootste stadsdeel van de hoofdstad. Het stadsdeel is lange tijd onterecht genegeerd, maar vandaag de dag wordt Amsterdam Noord steeds populairder. Het stadsdeel beschikt over parken en over het natuurgebied 't Twiske. Het winkelgebied wordt steeds aantrekkelijker en hippe restaurants vestigen zich langs het IJ. Met de bus ben je zo in het centrum van Amsterdam, maar ook Purmerend en Zaandam zijn goed te bereiken. De voorzieningen richten zich met name op gezinnen.

Wonen in Oost/Watergraafsmeer

Oost/Watergraafsmeer is zowel dorps als stads. Het Amstelkwartier vormt een mooie woonomgeving voor iedereen die wel in de stad wil wonen, maar daarnaast wil genieten van rust, ruimte, groen en water. In Oost/Watergraafsmeer kun je zowel de gezellige drukte opzoeken, als genieten van wat meer rust. Een deel van de wijk raakt het centrum van Amsterdam, hoewel het grootste gedeelte van de wijk nabij de A10 gelegen is; je bent dus ook zo op de snelweg.

Wonen in Osdorp

Het woningaanbod in Osdorp is heel divers. Er wonen veel jonge gezinnen en er zijn veel verschillende culturen. Er zijn parken en winkelcentra, maar met de tram ben je ook zo in het centrum van Amsterdam. Schiphol, Haarlem en het strand zijn gemakkelijk te bereiken.

Wonen in Oud-West

Oud-West is goed gelegen, in het midden van Amsterdam. De buurten zijn gezellig en voorzien van diverse populaire plekken. Dit is een van de populairste wijken van Amsterdam. Onder Amsterdam Oud-West wordt het stuk tussen het Vondelpark, de Nassaukade en de Kostverlorengracht verstaan. Met de tram en fiets ben je al snel waar je zijn moet, maar de A10 is ook snel bereikbaar.

Wonen in Oud-Zuid

In Amsterdam Oud-Zuid ligt de Albert Cuypmarkt, de Pijp en de PC Hoofdstraat. Een populair stukje Amsterdam, met leuke boetiekjes maar ook chique winkels. Het Vondelpark ligt dichtbij; heerlijk voor een wandeling of picknick.

Wonen in Slotervaart

In Slotervaart kunnen gezinnen goed wonen. Er zijn hier prima voorzieningen en goede scholen. In de zomer zijn het Sloterpark en het Sloterparkbad populair, maar met tien minuten ben je ook snel in het Voldelpark en bij het Leidseplein. Je bent daarnaast zo in het centrum, maar woont wel tussen het groen. Sinds 2001 zijn er veel gebouwen tegen de vlakte gegaan. Deze zijn al, of zullen in de toekomst worden vervangen door nieuwbouw.

Wonen in Westerpark

Wanneer je in Westerpark woont, woon je pal tegen het centrum van Amsterdam. Op zaterdagochtend kun je naar de Noordermarkt en 's avonds is het goed vertoeven bij cafeetjes en restaurants. Westerpark staat vooral bekend als hip en trendy.

Wonen in Westpoort

Westpoort is het dunst bevolkte stuk Amsterdam. Het is voornamelijk gevuld met bedrijven en industrie. Van oorsprong was dit de plek waar de kunstenaars hun inspiratie vandaan haalden.

Wonen in Zuideramstel

In dit stukje Amsterdam is het opvallend groen. Oud en nieuw hebben elkaar hier gevonden en bewoners kunnen genieten van het Amstelpark, de Nieuwe Meer of het Amsterdamse bos. Daarnaast woon je vlakbij de Zuidas: een nieuw zakendistrict in Amsterdam

Wonen in Zuid-Oost

Eind jaren zestig werd Amsterdam Zuid-Oost de plek voor Amsterdammers die iets groter maar niet duurder wilden wonen. Het imago was in die tijd niet bijzonder goed. Nu gelukkig wel; mede dankzij Villa Arena, de Amsterdamse Poort en de Heineken Music Hall is deze wijk weer een stuk populair geworden.

Wonen in Zeeburg

Wanneer je gaat wonen in Zeeburg zul je omgeven worden door veel open water, gezellige pleinen en terrasjes. Bruggetjes en grachten zorgen voor een gezellig beeld. Zeeburg is daarnaast erg multicultureel, met een Indische buurt en Dappermarkt met diverse specialiteiten. Wanneer je met het openbaar vervoer wenst te reizen, ben je snel bij het Centraal Station en bij Station Muiderpoort.

Een aankoopmakelaar kan je voorzien van al het nodige advies dat je nodig hebt op het gebied van de meest geschikte woonwijk in jouw situatie. Voor een goede makelaar in Amsterdam raden wij je de 'Aankoopmakelaar Amsterdam' aan.

Erfpacht Amsterdam

Gemeente Amsterdam is eigenaar van ca. 80% van alle grond binnen de grenzen van de gemeente. Een groot gedeelte hiervan wordt uitgegeven in erfpacht. Dit houdt in dat de grond eigendom blijft van de gemeente, en de erfpachters het gebruiksrecht ontvangen. De erfpachter (woningeigenaar die het erfpacht betaalt) mag het recht van de erfpacht overdragen aan een andere partij. Hiervoor is geen toestemming van de gemeente nodig. Komt de erfpachter te overlijden? Dan gaat het erfpachtrecht over naar de erfgenamen.

Het is dus verstandig na te gaan of het pand dat je koopt op erfpachtgrond staat wanneer je over wilt gaan tot het kopen van een woning. De erfpachttarieven worden sinds 1896 herzien in Amsterdam, en aangepast aan de waarde van de grond.

Kadaster

Het Kadaster legt vast wie eigenaar is van een bepaald vastgoedobject en wat de kenmerken daarbij zijn. Het kadaster houdt deze gegevens nauwkeurig bij. Je kunt bij het kadaster terecht voor een kadastraal uittreksel van een woning. Hierin staan onder andere de naam, het geslacht en geboortedatum van de eigenaar, de oppervlakte van de woning, en rechten.

Daarnaast kun je bij het Kadaster terecht voor een hypothecair uittreksel en voor informatie over bijvoorbeeld grenzen tussen woningen.


Je kunt over het kadaster meer informatie krijgen bij het Kadasterkantoor Amsterdam.

Het adres hiervan is:

Kadasterkantoor Amsterdam

Naritaweg 3

1043 BP Amsterdam