Bel me terug

Ja, ik wil hier meer over weten!

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

Amsterdam


Amsterdam, de hoofdstad van Nederland
die zijn naam dankt aan de dam die in de 13e eeuw aangelegd werd in de Amstel. Rond 1300 kreeg Amsterdam stadsrechten en de stad werd in de Gouden Eeuw al snel een van de grootste handelssteden op de wereld. De geschiedenis van Amsterdam brengt ons terug naar het jaar 1000. Omstreeks die tijd werd het moerassige gebied vanuit Utrecht ontgonnen. Al snel moesten dijken worden aangelegd om het gebied te kunnen beschermen tegen water. Vandaag de dag ligt Amsterdam nog altijd ver beneden zeeniveau en zijn dijken nodig om de stad te beschermen tegen al het water. Schiphol ligt een meter onder zeeniveau. Het varieert per gebied hoeveel het land onder zeeniveau ligt. 


"Amsterdam, die grote stad,
Die is gebouwd op palen.
Als die stad eens ommeviel,
Wie zou dat betalen?"


Een groot deel van Amsterdam staat op palen. Het veenmoeras maakte dit noodzakelijk. De grachtenpanden, De Bijenkorf, het Centraal Station en het Paleis op de Dam: allemaal staan ze stevig vast dankzij de palen die eronder staan. Het Paleis op de Dam staat op maar liefst 13659 palen.

Kunst en Cultuur

In Amsterdam kun je je hart ophalen aan kunst en cultuur. De stad biedt een groot scala aan musea, theater, muziek en evenementen.

De meest populaire musea zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Paleis op de Dam, het Anne Frank Huis en het Rembrandthuis.

De twee grootste concertzalen van Amsterdam zijn het moderne Muziekgebouw aan 't IJ en het klassieke Concertgebouw. Daarnaast worden grote concerten gegeven in de Heineken Music Hall, de Amsterdam ArenA en het Ziggo Dome.

Weetjes Amsterdam:

  • De gemiddelde huizenprijs in Amsterdam is € 555.152;
  • De gemiddelde oppervlakte van een woning in Amsterdam is 155 m²;
  • De gemiddelde vierkantemeterprijs in Amsterdam is € 3.275;
  • De gemiddelde kamerprijs in Amsterdam is € 103.013;
  • De gemiddelde huur voor een studentenkamer is € 450 per maand;
  • Elk jaar wordt Amsterdam door ca. 4,5 miljoen toeristen bezocht. Hiermee is de stad de op vier na meest bezochte stad in Europa;
  • Jaarlijks komen er ca. 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam;
  • Amsterdam beschikt over twee universiteiten (de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit);
  • In Amsterdam wonen bijna 800.000 mensen waarvan 49,5% autochtonen en 50,5% allochtonen.

Huis kopen Amsterdam

Een woning kopen in Amsterdam kan een moeilijk proces zijn; waar moet je beginnen en hoe weet je nu zeker dat aan alles gedacht wordt?

Een aankoopmakelaar kan je helpen bij de keuzes die je moet maken en geeft aan op welke zaken er gelet moet worden. Een paar zaken worden juridisch anders geregeld in Amsterdam dan in de rest van Nederland; de aankoopmakelaar is hiervan op de hoogte. Indien het onderhandelen voor jou het belangrijkste aspect is van de aankoopbegeleidingorg er dan altijd voor dat je een aankoopmakelaar inschakelt die het tarief baseert op een percentage van het bedrag dat hij van de prijs af onderhandelt. Je bent er daardoor van verzekerd dat de aankoopmakelaar tot het uiterste gaat.

In Amsterdam is een professioneel makelaarsbedrijf werkzaam dat op deze manier werkt. Je kunt bij hen terecht via de website Aankoopmakelaar in Amsterdam. Wanneer je een landelijk opererende aankoopmakelaar wenst die op dezelfde wijze werkt, raden wij je Libero Aankoop aan. Tarieven vergelijken

Je kunt ook zelf makelaarstarieven in Amsterdam vergelijken. Dat kan via de website:

Aankoopmakelaarstarieven